Ostegratinert Klippfisk.

Min kjære mor likte veldig godt middagen jeg hadde laget:), dennis spiste nesten hele skålen sin med middag. Jeg synest at det var kjempe godt selv:).  Kanskje dere ikke har smakt dette her men da anbefaler jeg å lage det å smak for det er virkelig godt. Nå vart vi mette gode sier mamma til meg etter hun var ferdi å spise hehe dennis så på henne å smilte:).. Nå skal jeg skrive oppskriften så dere å kan bruke den:)

OPPSKRIFTEN:

du trenger 500gram klipp fisk, men i butikkene så kanskje dem har mer i pakkene men det gjør ingen ting.

så trenger du en løk

4-5 mellomstore gulrøtter

Tilbehør: kokte poteter.

til sausen trenger du: hvetemel,smør,å melk ca 4-5dl melk..

til topping: hvitost raspet. 

1.først legger du klippfisken i vatn i et døgn. Fisken skal trekke i vatn i 10 min i lettsalta vann. 

2. så smelter du 150gram smør pluss litt olje, å så har du oppi hvetemelet. til smøre å oljen har fått samlet seg sammen helt. så tar du alt oppi en kasserolle.

3. så har du melken oppi rører til det blir en tykk saus veldi tykk men så tar du vann i helt til den blir passe for deg. 

4. da tar du å kutter opp grønnsakene det vil si løken å gulrøttene å har alt oppi hvitsausen, du tillsetter litt salt å pepper å litt sitron pepper ikke bruk for mye krydder for du må smake til om det blir passe:). så skal dette koke til gulrøttene blir litt gjennomkokte. 

5. så tar du fisken oppi kasserollen sammens med hvitsausen og rører litt forsiktig sammen alt. 

6. så tar du å heller alt oppi en langpanne å så tar du på hvitosten du har raspa. skrur stekeovnen på 225grade eller mer viss du trenger det. å så skal den vær ferdi når osten har fått en gyllen fargen:)..

slik da har dere oppskriften med meg:). Håper dere prøver den å gir tilbake melding på det:). Nå komer det bilde av middagen før å etter.


Dette er før jeg setter fisken i stekeovnen. dette er etter ostegratinert klippfisken er ferdi. la den hvile litt først for det er utrolig varmt.. 

Da sier jeg bare bon appetitt:). lykke til med å lage dette:).. det er ikke vanskelig i det hele tatt..

 

Hva har dere laget til middag i dag?. skal dere prøve denne retten?.

annicaogdennis.blogg.no

 

 2 kommentarer

wa2wo.blogg.no

12.09.2012 kl.22:30

Åh nam, kan ikke jeg spise middag hos deg? Hehe, har ikke hatt tid til noe middag, har spist rundstykker til middag jeg:P

annicaogdennis

12.09.2012 kl.22:33

wa2wo.blogg.no: hehe ja hadde du vært her så skulla du ha fått smakt:).. mamma digga det så:).. er meget fornøyd siden det er første gang jeg har laget denne matretten:)..

Skriv en ny kommentar

annicaogdennis

annicaogdennis

23, Ørsta

Jeg er en jente på 23 år, er gift med metin & sammen har vi en sønn født 07.11.10! Bloggen kommer til å handle om mamma livet & ellers ting som faller meg inn.

Kategorier

Arkiv

hits